Значення ідей О.Ф. Лазурського для становлення інтегративно– особистісного підходу у психології - Балл, Г.О.; Розділенко, І.Є. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У світлі концепції ендо і екзопсихіки, за О.Ф. Лазурським, аналізується низка трактувань поняття особистості. Показано, що опора на зазначену концепцію допомагає долати однобічність трактувань і забезпечує їх системну орієнтацію.