Девіантна поведінка молоді та шляхи її профілактики - Мельник, Л.П.; Сербалюк, Ю.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуті найпоширеніші причини та стадії фор мування девіантної поведінки дітей та молоді, значення сім’ї та школи для успішної соціалізації молоді в сучасних умовах, необхідність об’єднання зусиль різних держаних, громадських структур для профілактики девіантної поведінки.