Основні принципи керування рухами з погляду психомоторики - Михальська, Ю.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У сучасних дослідженнях існує думка про багаторівневу ієрархічну організацію системи регуляції рухами. Регуляція рухами неможлива без узгодження активності великої кількості м’язів. Для здійснення руху повинна бути сформована рухова програма.