Психологія навчання іноземних мов як галузь педагогічної психології - Онуфрієва, Л.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття розкриває теоретико методологічні передумови виникнення психології навчання іноземних мов як галузі педагогічної психології. Виявлені основні тенденції, спрямованість і своєрідність розвитку психологічного знання в сфері засвоєння іншомовного лінгвістичного досвіду на етапі зародження й становлення вітчизняної психології навчання іноземних мов знаходять своє відображення у періодизації розвитку цього самостійного напрямку вітчизняної психології.