Зниження життєвого рівня населення як спонукальний імператив демографічної кризи - Шаповал, А.П. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються деякі аспекти демографічної ситуації в Україні, аналізуються її стан, причини виникнення й динаміка розвитку. Пропонуються можливі варіанти поліпшення демо графічної ситуації за рахунок використання досягнень в області соціологічної й психологічної науки.