Психологічні умови розвитку самоконтролю поведінки депривованих підлітків у неформальних об’єднаннях - Зонтов, О.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються особливості саморегулятивної поведінки депривованих підлітків в умовах неформальних об’єднань. Зазначається, що серед багатьох відмінностей між підлітками із соціально благополучного та неблагополучного соціального середовища особливе місце посідають ті, що мають безпосереднє відношення до сформованості механізмів самоконтролю. Окреслю ються шляхи та перспективи подальших наукових досліджень зазначеної проблеми.