Особистісна зорієнтованість освітнього процесу як вирішальний фактор його гуманізації - Пастушенко, В.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена питанню особистісної зорієнтованості освітнього процесу. В основі процесу навчання знаходиться дитина, установка робиться на її особистий інтелектуальний і духовний розвиток, що є базою для планування програм та завдань.