Роль психічної саморегуляції та її стильові особливості у процесах оволодіння студентами фахом у професіях типу “Людина – людина” - Серьогін, Ю.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті досліджується динаміка інтелекту, інтелектуальних здібностей і мотивації у студентів університету в оволодінні ними знаннями і професійними навичками в тісному взаємозв’язку з механізмами довільної саморегуляції, що забезпечує їх спрямований розвиток і гармонізацію. Такий підхід до проблеми, що вивчається, дозволив нам обґрунтувати і розробити структурно функціональну схему моделі довільної саморегуляції, на основі якої показати особистісно стильові особливості конкретного стилю саморегуляції в навчальному процесі, виконати експериментальні дослідження, в яких як об’єкт дослідження були задіяні студенти факультету кібер нетики КНУ імені Тараса Шевченка. Отримані нами експе риментальні дані і їх статистична обробка показали, з одного боку, правильність і обґрунтованість розробленої нами моделі довільної саморегуляції. З іншого – дозволили істотно доповнити її експе риментально виявленими особливостями стильової індивідуальності студентів кібернетиків.