Особливості психокорекції в юнацькому віці в осіб із соматичною патологією - Грубляк, В.В.; Грубляк, В.Т.; Грубляк, О.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Вивчено вплив хронічних захворювань у 320 студентів на загальний розвиток особистості, зміни поведінки та сприйняття, з’ясовані домінуючі соматичні та психологічні наслідки. Вста новлено, що у 96,3% студентів із хронічними захворюваннями внутрішніх органів, спостерігаються різного ступеня розлади особистості та поведінкових реакцій. Визначені основні завдання психологічної корекції в юнацькому віці. Розроблені пропозиції щодо зменшення негативного впливу соматичної патології на психологічне здоров’я студентів.