До проблеми історико–психологічної реконструкції психологічної спадщини Києво–Могилянської академії другої половини 18–го століття: джерелознавчий аспект - Рождественський, Ю.Т. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті порушується питання про статус Києво Могилянської академії другої половини 18 го – початку 19 го ст. Констатується, що на сьогодні психологічні уявлення, що містяться у філософських курсах залишаються маловивченими. Робиться висновок про неможливість створення цілісної картини становлення й розвитку психології в Україні без опрацювання джерельної бази у вигляді наявної і доповнюваної новими знахідками рукописної спадщини викладацького корпусу КМА.