Психолого–педагогічні проблеми становлення та розвитку єврейської радянської загальноосвітньої школи 20–х – початку 30–х рр. ХХ ст. - Савчук, В.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Автор у статті аналізує психолого педагогічні проблеми розвитку радянської етнонаціональної загальноосвітньої школи 20 х – початку 30 х рр. ХХ ст. Він підкреслює, що ці чинники служили гальмом у процесі навчання і виховання через необ’єктивно зневажливе ставлення тогочасних владних структур, насамперед політичних, до розробки теоретичних проблем психології та педагогіки загальноосвітньої школи в цілому.