Психологічні особливості підготовки керівників освітніх організацій до управлінського спілкування - Брюховецька, О.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Дослідження присвячено вивчене психологічних умов під готовки керівників освітніх організацій до управлінського спіл кування. Розкрито сутність управлінського спілкування та побудовано модель психологічної готовності керівників до управ лінського спілкування, що містить чотири взаємопов’язаних компоненти: когнітивний, операціонально регулятивний, моти ваційний, особистісний. Виявлено недостатній рівень психологічної готовності керівників доуправлінського спілкування. Встановлено, що на підвищення рівня психологічної готовності керівників до управлінського спілкування позитивно впливає навчальний семінар тренінг.