Психологічні особливості кар’єрних орієнтацій сільського та міського юнацтва - Гупаловська, В.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Розглянуто кар’єрні орієнтації старшокласників та студентів коледжів, які проживають у сільській місцевості і в місті. Здійснено їх порівняння і виявлено суттєві значущі відмінності. Сільській молоді необхідна психологічна допомога у виборі професії, здобутті професійної впевненості. У подальших дослідженнях необхідно з’ясувати можливі взаємозв’язки професійної мотивації сільської молоді із самооцінкою, якістю шкільних знань, оцінкою про фесійних перспектив.