ВПЛИВ САМОРЕГУЛЯЦІЇ НА РОЗВИТОК ЗАДОВОЛЕНОСТІ ОСОБИСТОСТІ ПРОФЕСІЙНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ НА ЕТАПІ ПРОФЕСІЙНОГО СТАНОВЛЕННЯ - Васильєва, O.M. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Розглядається проблема особливостей саморегуляції особистості в контексті суб’єктно-діяльнісного підходу. Узагальнено результати досліджень особливостей саморегуляції в зв’язку з її впливом на задоволеність особистості професійною діяльністю. Показано інтегральну роль задоволеності, що пов’язує систему домагань і саморегуляцію особистості, відповідно можливість для людини підвищувати рівень свого професіоналізму та перспективи застосування психотренінгу для формування саногенного мислення.