МЕТАФОРА ЯК ЗАСІБ МАНІПУЛЮВАННЯ У ПОЛІТИЧНОМУ ДИСКУРСІ - Генералюк, I.I. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядається політична метафора як один із засобів мовленнєвого впливу з метою формування у реципієнта певного ставлення до тих чи інших подій. На прикладі метафор, виокремлених з промов американських політиків, охарактеризовано основні тактики маніпуляції суспільною думкою.