ТЕОРЕТИЧНИЙ АНАЛІЗ КАТЕГОРІЇ ІНТЕЛЕКТУ В КОНТЕКСТІ РІЗНИХ ПСИХОЛОГІЧНИХ ТЕОРІЙ ТА ПІДХОДІВ - Захарова, M.M. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті здійснюється аналіз категорії «інтелект» в контексті різних теоретичних підходів. Зазначається, що кожен з них робить свій потужний внесок у виявлення природи інтелекту, однак жоден з них не характеризує повною мірою психологічну сутність даного явища, що ускладнює його експериментальні дослідження. Зазначається також, що залежно від проблем, які стоять перед дослідником, може виявитися найбільш адекватним той чи інший підхід і, що їх плюралізм є цілком закономірним явищем.