ЕМОЦІЙНЕ ВИГОРЯННЯ ВИКЛАДАЧІВ ЯК НАСЛІДОК ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Каткова, Т.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті на теоретичному рівні розглядається проблема «професійного вигорання», яка характеризується емоційною сухістю педагога, розширенням сфери економії емоцій, особовою усунутістю, що впливає на характер професійного спілкування вчителя. Емпірично досліджуються чинники, які роблять найбільший вплив на розвиток синдрому емоційного вигорання. Робиться висновок про доцільність розробки програми соціально-психологічної підготовки вчителів до профілактики та подолання даного феномена.