СТИМУЛЮВАННЯ ПРОЦЕСУ САМОАКТУАЛІЗАЦІЇ ОСОБИСТОСТІ МАЙБУТНІХ ПСИХОЛОГІВ І ПЕДАГОГІВ - Кобильнік, Л.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті запропоновано методику стимулювання самоактуалізації особистості майбутніх психологів і педагогів у навчально-виховному процесі шляхом вивчення зв’язку даного процесу з іншими психологічними характеристиками, зокрема ціннісними орієнтаціями, рівнем домагань, самооцінкою. Обґрунтовується необхідність виявлення захисних механізмів, що стримують розвиток особистості студентів, уповільнюють процес їх самореалізації.