ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ ПСИХОЛОГІЧНИХ КОНЦЕПЦІЙ АГРЕСІЇ - Мойсеева, О.Є. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті здійснюється порівняльний аналіз різних психологічних концепцій агресії. Розглядаються три основні науково-психологічні підходи: 1) агресія як вроджений інстинкт; 2) агресія як відповідь на фрустрацію; 3) агресія в результаті соціального научіння. Досліджуються класичні тексти визнаних у даній галузі психологічної науки авторів та проведено експериментальні дослідження.