ПСИХОЛОГІЧНІ ЗАСОБИ РОЗВИТКУ ЗДІБНОСТЕЙ ВЧИТЕЛЯ ДО НАВЧАЛЬНОГО СПІЛКУВАННЯ - Щербан, Т.Д. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Об’єктом дослідження статті є потенціал здібностей спілкування вчителя. Результати дослідження дали змогу визначити психологічні особливості потенціалу спілкування вчителя, виявити шляхи його актуалізації. Дається аналіз особливостей потенціалу спілкування, визначено його психологічну основу. У статті доведено, що рівень потенціалу здібностей до спілкування вчителя детермінований системою знань, вмінь, навичок, притаманних педагогу і пов’язаний з його перцептивно-рефлексивними, емоційно-емпатійними можливостями та мотивацією до спілкування.