ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ СТАРШОКЛАСНИКІВ З РІЗНИМИ РІВНЯМИ РОЗВИТКУ ІДЕНТИЧНОСТІ - Яблонська, Т.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються психологічні особливості старшокласників з різними рівнями розвитку ідентичності, зокрема особливості ціннісних орієнтацій та самоактуалізаційних тенденцій особистості. Виявлено, що старшокласники з більш високими рівнями ідентичності відзначаються вищими рівнями ціннісних орієнтацій, спонтанності, гнучкості поведінки та інших самоактуалізаційних тенденцій.