ПОБУДОВА ПРИМІТИВІВ СТРОГОГО СТІЙКОГО КОДУВАННЯ МІНІМАЛЬНОЇ СКЛАДНОСТІ - Рудницький, В. М.; Шувалова, Л. А.; Нестеренко, О. Б. (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2018)
У статті представлено результати побудови повної множини чотирирозрядних математичних моделей строгого стійкого кодування мінімальної складності. Досліджено та побудовано метод синтезу алгоритму мінімальної складності побудови операцій строгого стійкого кодування. Цей метод полягає в тому, що проводиться попарне інвертування деякої кількості розрядів та інвертується половина розрядів вхідної інформації, при цьому враховуються обмеження, що в кожній парі переставлених розрядів може інвертуватися лише один розряд. Для забезпечення мінімальної складності технічної реалізації отримано залежності для розрахунку кількості операцій строгого стійкого кодування.