МЕТАЛІЗАЦІЯ ТЕХНІЧНОГО СКЛА З ВИКОРИСТАННЯМ ЕЛЕКТРОННО-ПРОМЕНЕВОГО МЕТОДУ МІКРООБРОБКИ ПОВЕРХНІ - Голуб, М. В.; Мацепа, С. М.; Канашевич, Г. В.; Алексєєва, О. С.; Хижняк, Є. В.; Дмитренко, П. П. (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2018)
Представлені дані з електронно-променевої обробки для покращення адгезійної міцності металевих плівок. В основі лежить спрямована зміна фізико-хімічних властивостей приповер-хневого шару скла шляхом обробки стрічковим електронним потоком з енергією електронів Е≤ 8 кеВ. Результати можуть бути використані в прецизійних технологіях мікрооптики та інтегральної оптики.