МОДЕЛЮВАННЯ ОЦІНКИ “RISK MANAGEMENT” В СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ БУДІВЕЛЬНИМИ ПРОЕКТАМИ - Фесенко, Т. Г.; Абдулсалам Сієк Алі Moхамед (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2018)
Окреслено базові процеси, методи та інструменти управління ризиками проектів в сис-темі знань Guide to the Project Management Body of Knowledge. Проаналізовано теоретико-практичні підходи до управління ризиковими подіями, що впливають на вартість, терміни, якість виконання будівельних проектів. Запропоновано виокремлення ризик-компонентів як вагомої складової технологічної зрілості компанії-забудовника в управлінні будівельними прое-ктами. Розроблено модель оцінки зрілості ризик-менеджменту в контексті розвитку управ-ління ризиками будівельних проектів. Представлено математичний опис для оцінки п’яти рівнів зрілості ризик-менеджменту. Запропонований інструмент оцінювання може бути засто-сований дирекціями і топ-менеджментом будівельних та девелоперських компаній для прове-дення самооцінки прогресу у розвитку проектно-орієнтованого управління, а також вибору дій, необхідних для переходу на вищий рівень зрілості.