ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ НАВАНТАЖЕННЯ ТА РОЗМІРІВ ЕЛЕКТРОДІВ П’ЄЗОЕЛЕКТРИЧНОГО ДИСКА НА ЙОГО АМПЛІТУДНО-ЧАСТОТНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ - Базіло, К. В. (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2018)
П’єзокераміка завдяки своїм унікальним властивостям має застосування в різних галузях техніки і технології. П’єзоелектричні диски з частковим електродуванням однієї або двох поверхонь досить часто використовуються для створення різних функціональних пристроїв п’єзоелектроніки. Дискові п’єзоелектричні пристрої широко застосовуються в елементах інформаційних систем. Основною метою статті є дослідження амплітудно-частотних характеристик дискових п’єзокерамічних елементів залежно від геометричних розмірів електродів та впливу наван-таження.