АНАЛІЗ ПАРАМЕТРИЧНОЇ СТОХАСТИЧНОЇ СИСТЕМИ СИНТЕЗУ ГІДРАЗИН-СИРЦЮ З ВТОРИННОЇ СИРОВИНИ В ХВИЛЬОВОМУ РЕАКТОРІ - Демчук, І. М.; Столяренко, Г. С. (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2018)
роботі розглянуто процес синтезу гідразин-сирцю в хвильовому реакторі з точки зору математичного моделювання. Синтез гідразину є основною стадією процесу синтезу гідразину сульфату з вторинної сировини – конденсату сокової пари, утвореної в результаті роботи агрегату синтезу карбаміду. Проведено техніко-економічний аналіз існуючих способів синтезу гідразину та його похідних з різної сировини. Встановлено доцільність продовження дослі-дження процесу синтезу гідразину з вторинної сировини та підтверджено актуальність теми утилізації конденсатів сокової пари шляхом переробки в гідразин сульфат. Ідентифіковано процес синтезу гідразин-сирцю як складний параметричний стохастичний процес. Вивчено фактори впливу на процес синтезу гідразин-сирцю, які відповідають умовам працездатності системи синтезу гідразину з конденсатів сокової пари виробництва карбаміду. Запропоновано методи планування експерименту та встановлено оптимально можливий вектор проведення експерименту в напрямку проведення пасивного експерименту.