ДОСЛІДЖЕННЯ ХАРАКТЕРИСТИК БІМОРФНИХ П’ЄЗОЕЛЕКТРИЧНИХ ПЕРЕТВОРЮВАЧІВ - Базіло, Костянтин Вікторович (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2019)
У роботі розглянуто технологію додаткових елементів, при якій не потрібна будь-яка доробка п’єзоелемента, а зміна характеристик перетворювача здійснюється за рахунок зовнішніх для п’єзоелемента кіл. Вивчено вплив додаткових індуктивності й ємності на амплітудно-частотні характеристики п’єзоелектричного перетворювача. Досліджено вплив на амплітудно-частотні характеристики п’єзоелектричного перетворювача додаткового опору, підключеного на його вхід і між п’єзоелектричним перетворювачем та загальним проводом. Розглянуто конструкцію та математичну модель біморфного дискового п’єзоелектричного трансформатора з симетричним електричним навантаженням у вторинному електричному колі, що побудована з мінімальною кількістю припущень, які спрощують реальну ситуацію.