УДОСКОНАЛЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ МОНІТОРИНГУ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ - Миронець, Ірина Валеріївна; Бобошко, Артем Віталійович (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2020)
Досліджено актуальні аспекти застосування інформаційних систем в освітньому процесі. Розроблено й удосконалено інформаційну систему для iOS-пристроїв, яку було створено на базі закладу вищої освіти (ЗВО), що дає змогу за рахунок оперативного доступу й аналітичного опрацювання статистичних даних підвищити результативність освітнього процесу. За результатами удосконалення програмного забезпечення для обробки статистичних даних і проведення експерименту надано обґрунтування щодо доцільності впровадження таких систем в освітній процес. Доведено, що удосконалення інформаційної системи моніторингу освітнього процесу впливає на успіхи в навчанні за рахунок економії часу, а в цілому інформаційні системи в освіті дають змогу оптимізувати використання інформаційно-ресурсної бази ЗВО, підвищити комфортність навчання для здобувачів освітніх послуг і конкурентоспроможність освітнього закладу.