ВИСОКОЕФЕКТИВНА ТЕХНОЛОГІЯ ЗНЕШКОДЖЕННЯ Cr (VI)-ВМІСНИХ ПРОМИВНИХ ВОД ЕЛЕКТРОХІМІЧНИХ ВИРОБНИЦТВ - Суворін, Олександр Вікторович; Шорохов, Михайло Миколайович; Ожередова, Марина Анатоліївна; Зубцов, Євген Іванович (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2020)
Робота присвячена розробці технології знешкодження Cr (VI)-вмісних промивних вод електрохімічних виробництв. Як реагент-осаджувач пропонується використовувати водний розчин барій (ІІ) гідроксиду. Експериментально обгрунтовано температуру процесу очищення і надлишок реагенту-осаджувача для отримання залишкової концентрації Cr (VI) в очищеній воді на рівні значень ГДК та максимальної швидкості розшаровування суспензії.