МОДЕЛЬ ОПТИМАЛЬНОГО РОЗПОДІЛУ НАВАНТЖЕННЯ В МЕРЕЖІ ДОСТУПА МОБІЛЬНОГО ОПЕРАТОРА - Романов, Олександр Іванович; Нестеренко, Микола Миколайович; Маньківський, Володимир Брониславович; Сайченко, Іван Олегович (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2020)
Основний акцент при плануванні мережі мобільного оператора приділяється частотному розподілу та електромагнітної сумісності. Основний аргумент полягає в тому, що рішення цієї задачі забезпечить виконання умов оптимального розподілу частотного ресурсу, і як наслідок, оптимізувати рівень завад в сусідніх зонах. При цьому не розглядається питання рівномірності розподілу трафіка по елементам мережі. Як результат, такий підхід негативно впливає на показники пропускної здатності, та якості обслуговування QoS. В роботі, для підвищення ефективності розподілу навантаження при плануванні зон обслуговування базових станцій, пропонується додатково враховувати результати аналізу потоків подій обслуговування в сотах та данні системи біллінгу.