АНАЛІЗ ОПЕРАТИВНОЇ ПАМ’ЯТІ ЯК ОДИН ІЗ МЕТОДІВ ПРОВЕДЕННЯ КОМП’ЮТЕРНО-ТЕХНІЧНИХ КРИМІНАЛІСТИЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ - Пташкін, Роман Леонідович; Гожий, Олександр Олександрович; Обруч, Юрій Юрійович; Павлов, Вячеслав Віталійович; Калініченко, Руслан Анатолійович (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2021)
Підходи та методи сучасної комп’ютерної криміналістики зазвичай оминають такий напрям досліджень, як аналіз оперативної пам’яті. Варто зауважити, що інформаційний вміст оперативної пам’яті працюючої операційної системи є досить цікавим об’єктом дослідження, оскільки може містити не тільки інформацію про роботу системи чи окремих процесів, а й відомості про авторизаційні дані чи ключі шифрування інформації. Аналіз системної пам’яті як окремий метод криміналістики загалом вимагає вирішення деяких проміжних питань, зокрема вибору інструменту для отримання її вмісту та засобу для дослідження створеного знімка. Ця робота має на меті вирішення зазначених питань. Аби аргументовано здійснити вибір того чи іншого засобу, в роботі проведено деяку апробацію програмного забезпечення та аналіз отриманих результатів.