МОДЕЛІ РУХУ АВТОТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ ПРИ ПЕРЕХРЕСНИХ ЗІТКНЕННЯХ - Ромашко, Сергій Володимирович; Харенко, Валерій Богданович; Литовченко, Володимир Володимирович; Підгорний, Микола Володимирович (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2021)
Зіткнення транспортних засобів є найбільш небезпечним видом дорожньо-транспортної пригоди (ДТП) за кількістю жертв і розмірами матеріальних збитків. При розслідуванні ДТП, пов’язаних із перехресними зіткненнями, виникає необхідність встановлення механізму дорожньо-транспортної пригоди, а також встановлення, який з автомобі-лів, що зіткнулися, першим виїхав на перехрестя. Це можливо за умови дослідження моделей руху автотранспортних засобів. У статті запропоновано підходи для удосконалення методики автотехнічної експертизи при перехресних зіткненнях.