МЕТОД ДИНАМІЧНОГО УПРАВЛІННЯ БУФЕРОМ ЗАПАСІВ НА ОСНОВІ М’ЯКИХ ОБЧИСЛЕНЬ - Федоров, Євген Євгенович; Нечипоренко, Ольга Володимирівна (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2023)
У роботі пропонується метод динамічного управління буфером запасів на основі м’яких обчислень. Новизна дослідження полягає в тому, що для динамічного управління буфером запасів було створено метод на основі нечіткої логіки та штучної нейронної мережі, дві моделі штучної нейро-нечіткої мережі динамічного управління буфером запасів, вибрано три критерії оцінки ефективності запропонованих моделей, ідентифіковано параметри запропонованих моделей на основі методу зворотного поширення в пакетному режимі, орієнтовані на технологію паралельної обробки інформації. Запропоновані моделі та процедури їх параметричної ідентифікації дозволяють підвищити швидкодію, точність і надійність прийняття рішення. Запропонований метод динамічного управління буфером запасів на основі м’яких обчислень може використовуватись у різних інтелектуальних системах.