СИСТЕМА КРИТЕРІЇВ ОЦІНЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ПРОЄКТІВ ГАЛУЗІ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Прокопенко, Тетяна Олександрівна; Поволоцький, Ярослав (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2022)
Запропоновано систему критеріїв оцінювання ефективності проєктів у галузі інформаційних технологій, що забезпечить можливості врахування організаційної та технологічної складових проєкту, а також сприятиме отриманню своєчасної та актуальної інформації про стан проєкту і впливи навколишнього середовища. Побудовано комплексний інтегральний критерій ефективності, що відображає узагальнену оцінку ефективності ІТ проєкту з метою подальшого вироблення ефективних управлінських рішень для досягнення поставлених цілей. Отримання якісно-кількісних оцінок ефективності ІТ проєкту надалі забезпечить можливості формалізації способу формування бази даних про показники реалізації та критерії оцінювання ефективності ІТ проєкту й інформаційної технології оцінювання ІТ проєкту. Це дає можливість об’єктивної оцінки сильних і слабких сторін ІТ проєкту у режимі «реального часу» та оперативного прийняття управлінських рішень з метою уникнення кризових ситуацій.