Дослідження фільтраційних властивостей кліноптилоліту - Нагурна, Н. А.; Паранько, Н. Г.; Осипенкова, І. І.; Чепурна, О. Л. (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2016)
Досліджено фільтраційні властивості кліноптилоліту. Виявлено, що лужна обробка цеоліту є більш ефективною, ніж кислотна і сольова. Після фільтрації кліноптилолітом покращились органолептичні властивості, прозорість і смак води. Застосування кліноптилоліту – простий і дешевий спосіб вирішення проблеми очищення води від домішок у системах водопідготовки на підприємствах харчової промисловості.