МОДЕЛЮВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ПОТОКІВ В СИСТЕМАХ УПРАВЛІННЯ ПРОЕКТНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ПІДПРИЄМСТВАМИ - Прокопенко, Т. О.; Крезуб, В. І. (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2018)
Пропонується застосування мультиагентного підходу до моделювання інформаційних потоків у системах управління проектно-орієнтованими підприємствами, що забезпечить підтримку та прийняття ефективних управлінських рішень. Представлена мультиагентна модель визначає рух інформаційних потоків при міжагентних взаємодіях системи з середовищем, зовнішню динаміку мультиагентної системи, а також рух інформаційних потоків всередині агента, тобто внутрішню динаміку системи. Ефективне управління проектно-орієнтованим підприємством, зокрема в галузі хімічної промисловості, залежить від організації та формування інформаційних потоків, у тому числі представлення інформації в зручній для керівництва формі. Розглянута технологія моделювання дає можливість виявляти аномалії в роботі агентів та мультиагентної системи. Зроблено висновки про можливість застосування цієї моделі при розробці систем підтримки прийняття рішень в управлінні проектноорієнтованими підприємствами.