ОБҐРУНТУВАННЯ ТАРИФУ НА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ПАСАЖИРІВ АВТОБУСНИМ ТРАНСПОРТОМ У м. ЧЕРКАСИ - Пилипенко, О. М.; Огій, О. О. (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2018)
Наведено методику розрахунку мінімальної величини тарифу на пасажирські перевезен-ня, що враховує інтереси транспортних підприємств та пасажирів. Розрахунок проводиться методом економічно обґрунтованих витрат, який базується на визначенні економічно обґрун-тованої величини собівартості однієї поїздки пасажира, а також враховує рентабельність підприємства-перевізника. Представлено розрахунки соціально орієнтованого тарифу на ос-нові платоспроможності населення.