ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСУ ВИЛУЧЕННЯ ЦИНКУ З КИСНЕВМІСНИХ СПОЛУК З ШЛАМУ ВИРОБНИЦТВА ХІМІЧНИХ ВОЛОКОН - Черній, Т. С.; Столяренко, Г. С.; Редька, К. В.; Чиж, О. В. (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2018)
У статті представлено метод переробки цинковмісного шламу очистки стічних вод методом вилуговування з отриманням готового продукту у вигляді Zn(OH)2. Розроблено лабо-раторну установку та проведено серію дослідів для отримання максимального виходу готово-го продукту із сировини.