РЕЄСТРАЦІЯ І ОБРОБЛЮВАННЯ СИГНАЛУ ЕЕГ З ВИКОРИСТАННЯМ ПОЛІНОМІВ ЧЕБИШЕВА - Кулик, А. Я.; Ревіна, Т. Г.; Боднар, М. В. (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2018)
При фізіологічних дослідженнях для оцінки активності головного мозку важливою умо-вою є зняття електроенцефалограми. У статті розглянуті питання побудови комп’ютерної системи для реєстрації ЕЕГ з використанням режиму переривань на рівні структури та алгоритмічного забезпечення. В залежності від методики реєстрації система містить від трьох до шістнадцяти амплітудних вимірювальних каналів. Для відфільтровування високочастотних завад пропонується додаткова процедура цифрової фільтрації з використанням поліномів Чебишева. Проведені розрахунки показали її ефективність. Пропонується методика оцінки міні-мальної довжини реалізації.