ВИКОРИСТАННЯ СИСТЕМИ ТЕХНІЧНОГО ЗОРУ ДЛЯ АВТОМАТИЗАЦІЇ СОРТУВАННЯ ОВОЧІВ/ФРУКТІВ ЗА РОЗМІРОМ - Куцевол, А. О.; Лега, Ю. Г.; Гавриш, О. С.; Багрій, М. О. (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2018)
Розроблено установку для сортування овочів/фруктів за розміром на базі системи технічного зору. Розробка дозволяє прискорити робочий процес по сортуванню овочів/фруктів і точніше відбирати їх за розміром, базуючись на визначенні таких параметрів: висота, ширина, периметр та площа зображення вимірюваного об’єкта; коефіцієнт форми.