АДАПТИВНА РЕЄСТРАЦІЯ І ОБРОБЛЮВАННЯ СИГНАЛУ ЕЛЕКТРОКАРДІОГРАМИ - Кулик, А. Я.; Дідич, В. М.; Ревіна, Т. Г.; Боднар, М. В. (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2018)
Розповсюдженість серцево-судинних захворювань постійно зростає, що викликає необхідність розроблювання все більш ефективних сучасних засобів їх діагностики та лікування. Первинна діагностика базується на записуванні електрокардіограми, лише після чого лікар використовує додаткові дані кардіологічних показників, отриманих із залученням інших методів досліджень. Розвиток комп’ютерних технологій, сучасних методів цифрового оброблювання даних та клінічні задачі зумовили розроблювання і використання в повсякденній практиці процесорних засобів. Це дозволило підвищити якість оброблювання електрокардіограми і забезпечити кількісну оцінку змін ЕКГ. Разом з тим, це викликає необхідність підвищення точності та чутливості. Перспективним методом розв’язання цих задач є спектральний аналіз із залученням засобів сучасних інформаційних технологій. Однак при цьому не обґрунтовуються частота дискретизації і довжина реалізації. Запропоновано структуру пристрою, яка дозволяє здійснювати реєстрацію ЕКГ комп’ютерною системою.