ПРОЕКТУВАННЯ І СТВОРЕННЯ СИСТЕМИ ПІДТРИМКИ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ ПРАЦІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я НА ОСНОВІ WEB І ХМАРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Сотуленко, O. O.; Триус, Ю. В. (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2018)
Представлено результати роботи над створенням системи підтримки дистанційного навчання «Медичні інформаційні системи» для працівників закладів охорони здоров’я на базі веб-орієнтованої платформи Moodle та хмарних сервісів Google. Розглянуто призначення і структуру електронної системи охорони здоров’я України, поняття медичної інформаційної системи, інформаційні технології (веб-технології, хмарні технології), що використовуються при створенні системи підтримки дистанційного навчання працівників закладів охорони здоров’я роботі з медичними інформаційними системами, структуру і зміст курсів для дистанційного навчання роботі з системами «Доктор Елекс» і «ЕМСІМЕД». Об’єктом дослідження є система підтримки дистанційного навчання працівників закладів охорони здоров’я, що створена на базі модульного об'єктно-орієнтованого динамічного навчального середовища Moodle, а також хмарних сервісів Google: Google Disk, YouTube.