ВДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДУ КОМПРЕСІЇ ДАНИХ НА ОСНОВІ КОДУ ФІБОНАЧЧІ - Миронюк, Т. В.; Чепеленко, А. В. (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2018)
У статті розглядається ефективність компресії даних на основі коду Фібоначчі. Досліджується проблема використання коду змінної довжини для стискання даних на прикладі кодування текстового повідомлення. Визначено недоліки використання коду Фібоначчі при компресії текстових даних з великою кількістю унікальних символів. Запропоновано метод для збільшення ефективності компресії за допомогою коду Фібоначчі при великій кількості унікальних символів та проведено аналіз ефективності запропонованого методу порівняно зі стандартним методом.