МОДЕЛЮВАННЯ ДВОПОТОКОВОГО ОЧИЩЕННЯ ГАЗУ ВІД ОКСИДУ КАРБОНУ (IV) РОЗЧИНОМ МОНОЕТАНОЛАМІНУ - Концевой, Андрій Леонідович; Концевой, Сергій Андрійович (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2019)
Представлено алгоритм розрахунку матеріального і теплового балансів у середовищі Excel з варіюванням концентраційних параметрів по газу і розчину. Особливість розрахунку полягає у визначенні концентрації СО2 у газі після «грубого» очищення для отримання приблизно рівних витрат тонко і грубо регенерованого розчинів в абсорбері. Апроксимовано залежності рівноважного парціального тиску СО2 над розчином моноетаноламіну відповідно до ступеня карбонізації, концентрації розчину та температури. Числовим інтегруванням розраховано кількість секцій у двосекційному тарілчастому абсорбері.