ТЕХНОЛОГІЯ ОПИСУ ЛІНІЙНИХ І НЕЛІНІЙНИХ КРИПТОГРАФІЧНИХ ПЕРЕТВОРЕНЬ - Рудницький, Володимир Миколайович; Мельник, Ольга Григорівна; Мельник, Руслан Павлович (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2019)
За результатами проведеного дослідження встановлено, що запропонована нами залежність розрахунку кількості операцій криптографічного перетворення, що базується на рекурентному поєднанні потужностей множин операцій меншої розрядності та елементарних функцій, є коректною і математично описує процес побудови множин нових операцій. Ґрунтуючись на результатах дослідження, можна вважати, що розробка єдиної технології синтезу та дослідження як лінійних, так і нелінійних операцій криптографічного перетворення інформації є можливою. Цей підхід дає можливість не тільки розраховувати кількість операцій криптографічного перетворення інформації, а й будувати самі операції шляхом поєднання відомих операцій криптоперетворення та елементарних функцій більшої розрядності. Запропонований підхід створює передумови для розробки єдиної технології опису та синтезу як лінійних, так і нелінійних операцій криптоперетворення.