МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ДИФУЗІЙНИХ ПРОЦЕСІВ ПІД ЧАС ЕЛЕКТРОННОКАТАЛІТИЧНОЇ ПЕРЕРОБКИ СО2 В ОРГАНІЧНІ СПОЛУКИ - Починок, Володимир Вікторович; Вязовик, Віталій Миколайович (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2021)
Сучасне суспільство викидає в навколишнє атмосферне повітря велику кількість різноманітних хімічних сполук, серед яких – СО2, якого викидаються мільйони тонн. Одним із напрямів його переробки є електроннокаталітична переробка СО2 в органічні сполуки. Важливою складовою цього методу є дифузійні процеси, які через нетривалий час існування частини сполук найкраще досліджувати за допомогою математичної моделі. Тому було складено і вирішено математичну модель дифузійних процесів на поверхні каталізатора при електроннокаталітичній переробці СО2. В результаті моделювання отримано залежності коефіцієнта дифузії, швидкості дрейфу частинок, загального об’ємного коефіцієнта масовіддачі, а також швидкості масовіддачі.