Дослідження взаємозв’язків між операціями в матричних моделях криптографічного перетворення - Babenko, V. G.; Lada, N. V.; Lada, S. V. (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2016)
У статті представлено результати дослідження з використання операцій додавання за модулем два та перестановки для реалізації матричних операцій криптоперетворення. За результатами проведеного обчислювального експерименту здійснено поділ матричних моделей криптоперетворення на три групи за наявністю та типом перестановки в них. У ході аналізу одержаних результатів експерименту виявлено, що взаємозв’язки між операціями, що застосовуються для криптографічного перетворення на основі матричних моделей, характеризуються циклічністю. Отримані цикли послідовності застосування операцій дозволяють будувати операції прямого та оберненого криптоперетворення в групі дворозрядних матричних операцій при використанні запропонованих двооперандних операцій.