Дослідження та аналіз процесів виникнення дефектів всипної обмотки електричних машин поліграфічних комплексів - Манько, В. М.; Зотов, В. М. (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2016)
У статті запропоновано способи підвищення надійності роботи електричних машин поліграфічних комплексів за рахунок контролю процесів розтріскування міжвиткової ізоляції. Розроблена математична модель розтріскування міжвиткової ізоляції дозволяє оцінити вплив на розтріскування фізико-механічних параметрів просочувальних матеріалів та конструктивних факторів: діаметра емальованого дроту, коефіцієнта заповнення паза, кількості дротів в обмотці.