Визначення елементарних операцій базової групи перестановок, керованих інформацією - Миронюк, Т. В. (Вісник Черкаського державного технологічного університету, 2016)
В статті представлені результати дослідження базових операцій криптоперетворення, що утворюють базову групу операцій перестановок, керованих інформацією. За результатами проведеного обчислювального експерименту було отримано базову групу операцій перестановок, керованих інформацією, та побудовано для неї дискретні моделі представлення операцій. У ході аналізу одержаних результатів експерименту виявлено залежності для основних елементів операцій та визначено, що базову групу операцій криптографічного перетворення можуть утворювати лише ті операції криптографічного перетворення, в яких значення основних елементів по діагоналі дорівнює 23 варіантам.