ЕВРИСТИЧНІ МЕТОДИ ТА ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ЇХ РЕАЛІЗАЦІЇ В ПРАКТИЦІ ФОРМУВАННЯ КОМПЕТЕНТНІСНОЇ СКЛАДОВОЇ ДЕРЖАВНОЇ БЕЗПЕКИ - Мікуліна, Марина; Рижов, Ігор (Інформаційна безпека людини, суспільства, держави, 2024)
Досліджуються питання застосування евристичних методів забезпечення державної безпеки та теоретичних засад їх використання в практиці формування компетентнісної складової державної безпеки. Розглянуто значення ТРВЗ-педагогіки для вирішення проблем сучасної освіти. Визначено педагогічні умови використання засобів ТРІЗ-технологій для розвитку творчої складової при формуванні компетентнісної складової державної безпеки. Ключові слова: евристика, навчальний процес, теорія вирішення винахідницьких завдань, ТРІЗ-педагогіка, державна безпека, алгоритм соціального управління, компетентність, тероризм.